גרמניה

ריזלינג, יין איכות 2013 Riesling Qualitaetswein

מוצא: רינהאסן, גרמניה

הגדרת היין: יין חבן חצי יבש בהגדרה הישראלית, OFF DRY בהגדרה הגרמנית.

הרכב הזנים: 3 ריזלינגים שונים בעלי דרגת יובש שונה.

כרמים: בוגרים, מאזור ריינהאסן שבגרמניה, אזור יין קלאסי בעל מסורת של מאות שנים. אזור הריינהאסן ידוע בהבשלה הטובה של כרמיו, אשר תורמים לעושר הארומטי של הענבים, אך עם זאת שומרים על חמיצות גבוהה ומרעננת. הכרמים מתאפיינים במדרונות מתונים, המנוקזים היטב, אדמה קלה ועשירה בצדפים ומאובנים.

בציר 2013: הבציר של ענבי הריזלינג החל עם שחר של ה- 20 לאוקטובר 2013. בזמן הבציר היו הענבים במצב "פיזיולוגי" מיטבי ובעלי ארומה מושלמת. 6 שבועות לפני תחילת הבציר, נבחרו רק אשכולות במצב מעולה להישאר על הגפן. אשכולות עודפים ואשכולות "פנימיים" שלא נחשפו מספיק לאור ולשמש הורדו כדי לאפשר לשאר האשכולות להבשיל בצורה אידאלית, תוך שימור הפירותיות ושימור הסוכרים הטבעיים של הפרי (סוכר ענבים).

תהליך הייצור: לאחר הסחיטה של הענבים, שנעשתה בטמפרטורה מבוקרת של 10 מעלות, בוצעה הפרדה בין הזגים לבין התירוש. התירוש הצלול הועבר לתסיסה במכלי נירוסטה. התסיסה התרחשה בטמפרטורה מבוקרת של 15 מעלות במשך 6 שבועות! לאחר עצירת התסיסה נשאר היין על שמריו עד חודש אפריל 2014.

על היין: היין מאופיין במתיקות של אפרסק, ארומות של משמש בשל וחמיצות לימונית נעימה ומאוזנת.

אלכוהול: 13%

חומצה: 5.5 גרם/ליטר = TA

סוכר שאריתי: 12.4 גרם/ליטר

מחיר לצרכן: 69 ₪

איכויות ריזלינג על פי מכון היין הגרמני

KABINET (קבינט) - יין הנעשה מענבים שהגיעו להבשלה מלאה. יינות המוגדרים כ-"Fine" .בדרך כלל יינות "קלים" עם תכולת אלכוהול נמוכה.

SPAETLESE (שפאטלאזה) ממש כמו הפירוש המילולי: "בציר מאוחר". היין עשוי מענבים הנבצרים בדרך כלל בשלב מאוחר של הבציר. אלו יינות עם ארומות וטעמים יותר מרוכזים ויותר אינטנסיביים, ולאו דווקא מתוקים עם פוטנציאל התיישנות בבקבוק.

AUSLESE (אוסלאזה) - פירוש המלה בעברית: "סוף הבציר". עשוי מאשכולות נבחרים ומאד בשלים. יינות אצילים עם ארומות וטעמים עמוקים. מתוקים בדרך כלל, אבל לא תמיד.

BEERENAUSLESE-BA (ברנאוסלאזה) - פירוש המלה בעברית: "בציר גרגרים". עשוי ממבחר אשכולות עם "בשלות יתר" ובדרך כלל כאלו שנתקפו בבוטריטיס. יינות אלו מאד נדירים ועשויים רק משנות בציר בהם מתקיימים כל התנאים להבשלת האשכולות ולמתקפת בוטריטיס. יינות מתוקים , מאד עשירים, ובעלי פוטנציאל התיישנות ארוך ביותר.

EISWEIN (אייסויין) - עשויים מענבים איכותיים כמו ה BA, אבל בציר הענבים והפקת הנוזל מהענבים נעשית בעוד האשכולות קפואים. יינות מתוקים, יוצאי דופן באיכותם: יינות עשירים בפירותיות, חמיצות ומתיקות.

TROCKENBEERENAUSLESE-TBA (טרוקנברנאוסלאזה) - פירוש המלה בעברית: בציר "יבש" מובחר. הבציר כמו ה-BA. לאחר הבציר מאפשרים לענבים להתייבש עד הפיכתם כמעט לצימוקים. יינות אלו מאד נדירים, היינות עשירים, מתוקים ומאד "דבשיים".

כללי: יינות BA ו- TBA חייבים להיות נבצרים בבציר ידני ולא בבציר מכני. כל מדינה בנפרד יכולה לקבל החלטה אם לאפשר בציר מכני ליינות בדירוג הנ"ל.

קישור לאתר האינטרנט של היקב: www.weingut-wilhelm-laubenstein.de

הזמינו לכם יין ותתחילו להינות -

₪69.00
כמות: