Gewurtzramminer 2013

צרפת - אלזס

גוורצטרמינר 2013

מוצא: אלזס, צרפת

הגדרת היין: יין לבן חצי יבש

הרכב זנים: בלנד המורכב משני זנים שונים של גוורצטרמינר מאותו אזור, כשכל אחד תורם את חלקו בפירותיות, בגוף ובאיזון.

כרמים: כרמים בוגרים, בני 27 שנים בצפון אלזס בצרפת, אזור יין קלאסי בעל מסורת של מאות שנים, המתאפיין במיקרו אקלים יחודי של שעות שמש רבות וגשם מועט.

בציר 2013: בשנת 2013 החל הבציר רק ב 7 באוקטובר והסתיים ב 29 לאוקטובר. תקופת הבציר אופיינה בהרבה ימי שמש נעימים. מחווה יפה לאחר תנאי מזג האוויר ההפכפך בחורף ובאביב. בעיקר האביב היה מאכזב עם ימים לחים וקרים, שהדאיגו לא מעט את הכורמים. למזל כולנו, חודש ספטמבר הביא איתו את השמש, טמפרטורות נוחות במשך היום ולילות קרירים, שעזרו להבשלה מושלמת ו"בריאה" של הענבים. למרות הכול, היבול היה מאד נמוך, מה שגרם לנזקים כספיים למגדלים אבל שימח מאד את הייננים בגלל איכות הפרי המושלמת.

תהליך הייצור: תהליך הייצור מסורתי, סחיטה ישירה, שהייה של התירוש במשך 24 שעות על הקליפות בטמפרטורה של 10 מעלות. התחלת תסיסה במיכלי נירוסטה מבוקרי טמפרטורה על ידי הוספת שמרים. התבגרות היין על גבי השמרים במשך 3 חודשים. תהליך סינון ראשוני מהשמרים ותהליך סינון נוסף בממברנות בגודל של 0.65 מיקרון לפני הבקבוק.

על היין: היין הזה מצטיין בארומות מפתות ועוצמתיות של ליצ'י , ג'ינג'ר פיקנטי וגרניום ירוק, אשר משתלבים בהרמוניה עם מינרליות, שמקורה בקרקע והכל באיזון מושלם.

אחוז אלכוהול: 13%

חומצה: 4.01 גרם/ליטר = TA

סוכר שאריתי: 18.7 גרם/ליטר