Richard Juncker

ריצ'רד צ'אנקר

ריצ'רד צ'אנקר - יינן קליבורג מאז 1978

"עשיית היין בקליבורג מענגת במיוחד. המקום התברך בשני גורמים חשובים ליצירת יין, וכל בציר אני מתפלל מחדש שאצליח לשמר את שנתן הטבע.

הגורם הראשון הוא כמובן המיקום. הכרמים שלנו הנמצאים בחלק הצפוני של אלזס, מבורכים בהבשלה מאוחרת של ענבים, התורמת ליצירת יינות "מלאים", עם חמיצות טובה, רעננות באיכות מאד גבוהה ואלגנטיות מושלמת.

הגורם השני הנו הרכב הקרקע. אדמת הכרמים שלנו הנה אדמה כבדה. חימר מעורב עם חוואר.החוואר הוא סלע מעורב המורכב מכמויות משתנות (בין 25% ל-75% מכלל הסלע) של חרסית וקירטון. אדמה זאת יוצרת יינות עם בוקה מאפיין ופוטנציאל התיישנות מצוין של היינות.

זהו אם כך האוצר שהופקד בידנו על ידי הטבע, המטרה שלנו להשאיר את "חתימת" האזור ביינות שלנו, ולייצר יינות רעננים, נעימים, עם קסם.. אף לא כבדים מדי, יינות המתאימים מאד להגשה במסעדות.

אני שמח ומצפה למצוא את היינות שדורון ייצר מחומרי הגלם שלי עכשיו גם בישראל."