יינני יקב אלונה

יינני יקב אלונה

יקב "אלונה אסטייט" הוא סיפורו של יקב משפחתי במושב גבעת ניל"י. שתי משפחות אוהבות יין ובעלות חזון משותף לייצור יין, חברו יחד להגשימו ממש באמצע החיים. משפחת אזולאי ומשפחת רבאו.

מיכה רבאו למד בקורס לייצור יין ביקב במושב טל שחר, בהדרכתו של היינן ברי ססלוב, והשתתף בקורסים רבים של טעימות. כמו כן שהה שלשה חודשים בניו-זילנד והרחיב ידיעותיו.

אלי ואילנה, בחרו ללמוד במדרשת תל-חי ניהול יקב, כימיה של היין, גידול כרמים בסוגי האדמה השונים ובהתאמה לאקלים וכן תחזוקת כרמים. שניהם סיימו את הקורס בהצלחה וקיבלו תעודת cellar master. אולם, לדעתם הלימוד הטוב ביותר הוא תוך כדי העשייה.היינות הוא בלנדים מכרמים ואדמות שונות באותו אזור, מה שיוצר יינות מורכבים, מאוזנים ומתובלים. היינן יותם שרון מלווה את תהליך ייצור היין ומספק פן מקצועי נוסף לצוות של יקב אלונה.

מפגש מרגש בין עולמות

בישראל נוצר מפגש מרגש בין יותם שרון, יינן ישראלי שלמד בצרפת באוניברסיטת "מונפלייה" המסורתית המייצגת את הגישה של העולם "הישן" לבין דורון שסיים את לימודי הייננות באוניברסיטת "אדלייד" באוסטרליה שמייצגת את הגישה של העולם החדש.

מפגש מחשמל זה בין 2 אסכולות ביקב הבוטיק "אלונה" יוצר יין מרגש, מסקרן ומפתיע ומצטרף למבחר יינות FUSION מכל העולם.

שיתופי הפעולה העתידיים – עוד לפנינו...