היקב השותף האוסטרלי

הכנת הבלנדים באוסטרליה

"הטבע מספק את היהלום המחוספס, אבל האומן יהפוך אותו לפנינה"- זה המוטו המלווה את עשיית היין של יקב- Classic McLaren Wines - יקב הממוקם בין כרמיו הנטועים של כפר מקלארן וייל, על גבעות עם נוף מרהיב אל הכפר ואל הגבעות היורדות אל הים.

בציר 2005 באזור היין - מקלארן וייל

האזור הנבחר, מקלארן וייל, ממוקם בשוליים הדרומיים של אדלייד (כ-35 ק"מ מאדלייד). הגפנים הראשונות באזור ניטעו כמה שנים לאחר ההכרזה וההכרה של דרום אוסטרליה ב -1836. במהלך 100 השנים הבאות כרמים נוספים ניטעו בהדרגה ויקבים רבים הוקמו.

האזור מתאפיין באקלים חם, ימים שטופי שמש ולילות קרירים, אוויר יבש, 5-10% לחות, אדמה חולית, בהירה (צהובה) המחזירה קרינת אור לאשכולות ותורמת לעושר הפרי - תכונות אלה סייעו להשגת הבלנדים הייחודיים.

חורף 2004 היה גשום במידה סבירה (לאור הבצורת הקיימת באוסטרליה) הגפנים לבלבו בצורה טובה עם צימוח מוקדם מהממוצע הרב שנתי. הבשלת הפרי הייתה מהירה מאשר בשנים קודמות, כאשר רק בימים ספורים נמדדו טמפרטורות גבוהות. זמן ההבשלה בכרמים היה אחיד, דבר שהוביל לאיכות יוצאת דופן. רמות הבריקס היו גבוהות מהממוצע כתוצאה מהתנאים הייחודיים לשנה זו. זני הענבים השיראז והקברנה נבצרו בהפרש זמן מזערי זה מזה, מצב זה ייחודי לבציר 2005 ומדגיש את מורכבות ההחלטות היינניות של אותה שנה.

בציר 2005 במקלארן וייל זכה לציון 96 אצל פארקר וכונה הבציר הקלאסי הטוב ביותר שהיה במהלך ה-35 שנים האחרונות.

ענבי השיראז שגדלים מסביב ליקב, הגיבו טוב לטמפרטורות הגבוהות באזור. הגפנים גודלו באדמות חוליות, דלות ועניות בחומר אורגני.

הגידול הקפדני וריסון רמת היבול תרמו לתנובה רבה ליחידת שטח ולאיכויות יוצאות דופן.

שפע השמש, איכות האדמה ועושר הפרי משתקפים ביינות הייחודיים של היקב. ימים חמים מאד, לילות קרים, יבש מאד, 5-10% לחות.

כל הכרמים נבצרים בשיטת השורות, כאשר בכל יום נבצרות מספר שורות כך שהכרם נבצר מעל ל-7 ימי בציר במטרה ליצור שונות. חביות היין מסומנות בהתאם ליום הבציר.

ביקב מאמינים כי היינות הגדולים מתחילים בכרם, לכן, כל יינות היקב מיוצרים מהכרמים הסמוכים לו ונמצאים תחת השגחה ובקרה תמידית וקפדנית של היינן.

בספטמבר 2007 היקב נמכר ל Sarah and Sparky Marquis of Mollydooker וממשיך את המסורת של ייצור יינות איכות.

שיראז, הזן ה"מקומי"

אוסטרליה עלתה על מפת היין העולמית בזכות השיראז שלה. מאפייני השיראז העניקו לו את "תהילת אוסטרליה".

הענב הגיע לאוסטרליה בתחילת המאה ה-19 והתאקלם לאקלים החם והיבש של היבשת. זהו הענב החשוב והנטוע ביותר באוסטרליה.

דרום אוסטרליה מתאפיין ביינות השיראז הטובים ביותר והמקלארן וייל ידוע כ"בלוג באסטר" של השיראז.

ועוד מידע על אוסטרליה ויין...

אוסטרליה – מעצמת יין.

  • מפיקים כ 5% מכל היין בעולם – אך צורכים רק 2% (שותים בעיקר בירה )
  • מבחינה כספית מהווים כ 11% מכלל התעשייה העולמית .
  • שני אחוזים מכלל הכרמים בעולם נמצאות באוסטרליה .
  • אחד וחצי מיליארד ליטר יין (כנגד 22 מיליון בישראל ז"א פי 70 )
  • תעשיית יין מוטת יצוא – חייבים תודות לרוברט פרקר .
  • מעצמת עולם חדש אשר פתוחה מאוד לטכנולוגיה ושיפור.