היקב השותף הצרפתי - בורדו

היקב CHÂTEAU L’HURBE (שאטו ד'לורב) שוכן בדרום-מערב צרפת, באזור היין הנחשק – בורדו. היקב הוקם במאה ה-18 ונמצא בבעלות משפחת בוסו   (Bousseau)משנת 1921. המשפחה מייצרת יין במהלך 3 דורות. ב1990 נערך שיפוץ מאסיבי בטירה וביקב והמשפחה עברה לייצור עם טכניקות מודרניות ומתקדמות. כל הכרמים נמצאים באזור הטירה ונטועים על הגדה הימנית של נהר הדורדון, אקלים קלאסי לגידול זני הענבים של האזור: קברנה סוביניון ומרלו וקרקע המשלבת אבן גיר וחימר. כשני שלישים מחלקות היקב מדורגות כאפלסיון - AOC Bordeaux or Bordeaux Supérieur.

תהליך הייצור של הקברנה

ענבי הקברנה סוביניון וענבי המרלו נבחרו בקפידה מהחלקות המובחרות ביותר של היקב. ענבי המרלו נבצרו בסוף ספטמבר 2016 והקברנה סוביניון בסוף אוקטובר 2016. המגע של התירוש עם הקליפות התרחש במכלי נירוסטה תוך בקרת הטמפרטורה של התהליך למשך 21 יום. בסיום התסיסה בוצע פרס והחלה התסיסה המלולקטית. בפברואר 2016 הועבר היין לחביות עץ צרפתיות למשך 12 חודשים. בשלב זה נעשה הבלנד (90% קברנה סוביניון ו-10% מרלו) והוחזר לחביות לתקופה נוספת של כחודשיים. היין סונן קלות והועבר לבקבוק.

לאתר היקב: https://www.chateaudelhurbe.com/